Βιολογικό  άνθος εχινάκειας 30gr

Εχινάκεια – Echinacea purpurea

Η εχινάκεια είναι ένα πανίσχυρο και ωφέλιμο βότανο, το οποίο χρησιμοποιείται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο προκειμένου να διατηρήσουν την καλή υγεία τους. Κάθε μέρος του φυτού αυτού, από τις ρίζες μέχρι τα πέταλα του λουλουδιού του, είναι πλούσιο σε ζωτικά θρεπτικά συστατικά.

• Προστατεύει από ιώσεις
H εχινάκεια είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες του χειμερινού κρυολογήματος. Αντιμετωπίζει κρυολογήματα και ιώσεις, βοηθά στην ενεργοποίηση των λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανοσοποιητική προστασία του οργανισμού.

• Ανακουφίζει από αρθρίτιδα.
Oι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βοηθούν στην ανακούφιση από τον έντονο και ενοχλητικό πόνο που προκαλεί η αρθρίτιδα.

• Ανακουφίζει από το στομαχόπονο.
Εάν ταλαιπωρείστε από γαστρίτιδα, έχετε υπόψη σας πως η εχινάκεια έχει αντιφλεγμονώδης δράση και βοηθά στην θεραπεία της φλεγμονής και τα συμπτώματα αυτής.

• Καταπολεμά τις άφθες.
Οι αντιμυκητιακή δράση της επιδρά στις στοματικές πληγές και επιταχύνει την θεραπεία τους.

• Δερματολογική δράση.
Η εχινάκεια χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πληγών, εγκαυμάτων, αποστημάτων, εκζεμάτων και περιπτώσεων ψωρίασης.

Παρενέργειες
Οι κίνδυνοι φαίνεται να είναι χαμηλοί. Η πιο συχνή ανεπιθύμητη παρενέργεια είναι κάποια στομαχική ενόχληση.
Αλλά μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργικές αντιδράσεις.
Αν συμβεί αυτό, μπορεί να εκδηλώσετε:
    • Εξανθήματα
    • Επιδείνωση των συμπτωμάτων του άσθματος
    • Αναφυλαξία (μια απειλητική για τη ζωή έκτακτης κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή)

Ίσως να είναι διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο για μια αλλεργική αντίδραση στην echinacea εάν είστε ήδη αλλεργικοί σε άλλα φυτά της οικογένειας “μαργαρίτα”. Αυτά περιλαμβάνουν την αμβροσία, τα χρυσάνθεμα και τους κατιφέδες.

Η εχινάκεια μπορεί επίσης να μην είναι ασφαλής για εκείνους, που παίρνουν ορισμένα φάρμακα. Μερικά παραδείγματα είναι κάποια φάρμακα για καρδιακά προβλήματα -όπως η αμιοδαρόνη (Cordarone, Pacerone)- και κάποια αντι-μυκητιασικά φάρμακα. Ο συνδυασμός της εχινάκεια με αυτά τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη.
Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κανείς δεν θα πρέπει να παίρνει εχινάκεια για περισσότερο από δύο μήνες τον χρόνο. Αν και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το βότανο θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη μετά από αυτό το σημείο, οι γιατροί δεν γνωρίζουν αρκετά ακόμα για την μακροπρόθεσμη ασφάλειά του.

Μικτό βάρος συσκευασίας: 40gr

Άλλα 2 προϊόντα στην ίδια κατηγορία